Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

måndag 1 mars 2010

Äntligen framme i Zambia

Av: Cecilia Schön

Landade i Lusaka, Zambias huvudstad, tidigt imorse. Stilla regn och ca 20 grader. Efter flera månaders regnande är allt grönt, grönt, grönt; fälten, träden, och buskarna. Barn promenerar i väggrenen på väg till skolan, män och kvinnor är på väg till sina jobb.

De områden vi passerar från flygplatsen tycks ganska välmående. Små flerfamiljhus ibland har de till och med paraboler på taken, små trädgårdar och välklädda barn i skoluniformer. Av tidigare erfarenhet vet jag att det inte ser likadant ut på landsbygden. Där handlar livet om att få mat på bordet varje dag – till sig själv och till sina barn.

Jag är här tillsammans med Lena Endre, medlem i Barnfondens styrelse och ”ambassadör” för Barnfonden för att vi ska lära oss mer om vår samarbetspartner ChildFund Zambias sätt att driva fadderprojekt. Fokus är på hur fadderprojektet arbetar för att stödja barn och unga som drabbats av hiv/aids. Vi är också här för att utvärdera vårt getprojekt via Gåvokatalogen och diskutera en fortsättning på projektet.

Imorgon bär det av tidigt på morgonen för att besöka kvinnogrupper som drabbats av hiv/aids. Vi ska till Chainda, en liten by några mil öster om huvudstaden.

Inga kommentarer: