Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

torsdag 4 mars 2010

Nu är det lätt att förstå varför barnen inte alltid kan ta sig till skolan under regnperioden.

Av: Cecilia Schön

Nu förstår jag precis hur svårt det även kan vara för våra kollegor på ChildFund att nå en del avlägsna projekt under regnperioden! Vi är ju här i slutet av regnperioden (oktober-mars) och det regnar varje dag. Några dagar har det bara regnat lite lätt, andra dagar har himlen öppnat sig under några minuter för att sedan släppa fram solen igen.

Från landsvägen svängde vi idag in på en smal röda grusväg på väg till Mukupiskolan. Projektpersonalen hade förvarnat att vägen skulle vara svår att köra på pga häftigt regn under gårdagen - men man lovade att den skulle vara framkomlig! Några få kilometer på grusvägen fram till skolan tog oss mer än en timme på en väg som stundtals mer liknande en flod än en väg – och ibland tycktes det som vi körde rakt igenom sjöar! Vi lyfte upp alla kameror och prylar från golvet och bad en stilla bön om att bilen inte skulle köra fast i leran eller till och med välta.

Sedan insåg vi att hur lyckligt lottade vi var. På vägen mötte vi alla skolbarn – ofta barfota – på väg till eller ifrån skolan. De vadade genom det ibland knähöga vattnet med byxorna uppkavlade eller kjolarna uppdragna. Det är lätt att förstå varför barnen inte alltid kan ta sig till skolan under regnperioden.

Inga kommentarer: