Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

söndag 20 mars 2011

I startgroparna

Av: Ulrika Wedin

De flesta intervjuer i utvärderingen av malariaprojektet kommer att göras på det lokala språket bambara. Moussa kommer att översätta, men det är trots allt Maiga som är experten och håller i intervjuerna. Han har jobbat med utvärderingar för de flesta stora organisationerna i Mali och har stor erfarenhet. Jag kommer att lyssna och kanske lägga till någon fråga då och då. På kvällarna går vi igenom den information vi samlat in och jag kan komma med mina synpunkter.

Det är en bra att vara med vid utvärderingen av projektet för att få en förståelse för verkligheten som våra kollegor i Mali arbetar i. Hemifrån Sverige kan jag bli irriterad på att vissa saker jag efterfrågat inte finns med i en rapport eller inte gjorts så som vi bestämt. På plats inser jag att det gäller att vara flexibel och pragmatisk för att få arbetet att fungera.

Till exempel trodde vi att vi hade ett möte avtal med överläkaren i regionen redan igår. Då skulle vi diskutera upplägget på utvärderingen, vilka intervjuer som ska bokas och data som ska samlas in. Men det visade sig att läkaren varit på konferens i Bamako och eftersom hans familj bor där valde han att stanna kvar till lördag kväll.

Idag på morgonen åkte vi till sjukhuset för att träffa honom, men då sov han fortfarande. En stund kändes det oklart hur vi skulle gå vidare. Men plötsligt kom en man körande på motorcykel. Han visar sig vara ordförande i hälsokommittén i en av de byar vi arbetat i och dessutom medlem i malariaprojektets styrelse. Strax har vi ett möte inbokat i hans by Kangaré där vi ska få träffa personal från den lokala hälsokliniken, fler från projektets styrelse, barnmorskor och andra som varit involverade i projektet. Efter en stund får Moussa även tag på överläkaren och vi får en tid då vi ska träffa honom senare under dagen. Så med lite flexibilitet löste sig allt ändå!

1 kommentar:

Martina Hibell sa...

Haha, härligt med flexibilitet. Ska bli så kul och spännande att höra mer om hur malariaprojektet har gått.