Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

lördag 31 januari 2009

På utbildning

Av Ulrika Wedin
Nu befinner jag mig i Butajare, en halvstor stad cirka 15 mil sydväst om Addis, som ligger vackert insprängd i landskapet, omringad av höga berg. Idag har jag fått vara med när Barnfondens samarbetsorganisation CCF Ethiopia ordnat utbildning i olika metoder för att göra familjerna i fadderprojekten mer involverade i planering, genomförande och uppföljning av de aktiviteter som ordnas. Deltagare var fadderprojektspersonal, familje- och ungdomsrepresentanter och personal från lokala myndigheter.

Assefa Balcha, som är CCFs regionala koordinator, pratade om hur byborna själva är experter på de frågor som berör dem och hur viktigt det är att lyssna till dem. CCFs roll är att ge familjerna stöd i processen att identifiera de viktigaste problemen, enas om lösningar och genomföra och följa upp insatser.

Eftersom barn och unga står i fokus för Barnfondens och CCFs arbete är det självklart att de också måste ha en aktiv roll och att de vuxna lyssnar på dem. Med på utbildningen fanns fyra representanter, två tjejer och två killar, från fadderprojektens ungdomsforum och det var härligt att se hur aktiva de var och hur de utan att tvekan berättade vad de tänker och tycker.

Inga kommentarer: