Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

fredag 29 april 2011

Det är fantastiskt att se den skillnad som fadderprojekten gör!

Av: Ulrika Wedin

I dag har jag träffat personalen på programkontoret i New Delhi. Här sitter de specialister inom hälsa, utbildning och inkomst, som stöttar personalen vid de regionala kontoren och vid fadderprojektskontoren i att ta fram bra projektplaner, driva arbetet framåt och utvärdera verksamheten. De arbetar också med kontakter och samarbeten med andra organisationer och olika myndigheter och med att lyfta frågor som rör barns rättigheter. De är totalt sju personer som arbetar från ett litet kontor på tredje våningen i ett hyreshus.


Personalen berättade om några av de projekt de arbetar med. Ett lite annorlunda projekt var att en grupp ungdomar har fått lära sig att använda kamera och dokumentera sin vardag och frågor som är viktiga för dem. 17-årig Chandra hade, tillsammans med nio jämnåriga tjejer, gjort en mycket gripande fotodokumentär som bygger på en dikt hon skrivit som heter Because I am a Girl. Filmen handlar om abort av flickfoster och diskriminering av flickor. Jag hoppas vi kan visa den på vår hemsida eller facebook när jag är tillbaka i Sverige.

Det intensiva Indienbesöket börjar gå mot sitt slut och med mig tillbaka till Sverige tar jag nya lärdomar och erfarenheter, starka möten och berättelser från de barn, unga och vuxna som är anledningen till att Barnfonden finns.

Jag läser mängder med rapporter från de olika projekt vi stödjer, men det är först när jag är på plats och pratar med människor som det verkligen fullt ut går att förstå alla de utmaningar som fadderbarnen, deras familjer och projektpersonalen dagligen ställs inför. Och att verkligen se vilken skillnad fadderprojekten gör är fantastiskt. Jag känner mig både stolt och glad över att få möjlighet att vara en del av detta och det kan du som är fadder också göra!

Inga kommentarer: