Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

onsdag 4 mars 2009

En tidig start för att undvika den värsta hettan

Av Cecilia Schön
Klockan är 6 på morgonen och om en liten stund blir vi hämtade av Aminata Samaké för att åka ut och besöka ännu ett fadderprojekt. Vi startar tidigt eftersom det är så oerhört hett här just nu. Det går mot den allra varmaste årstiden och igår var det 45 grader på eftermiddagen. Aminata är fadderansvarig, vilket bland annat innebär att det är hon som ansvarar för att de svenska faddrarnas brev till fadderbarnen översätts och delas ut till fadderbarnen. Och att fadderbarnens brev översätts från bambara eller franska till engelska och skickas till faddrarna.

Idag ska vi besöka Keleya, ett fadderprojekt som funnits i ungefär 5 år. Det ska bli spännande att se det arbete man gjort för att barnen ska få möjlighet att gå i skolan och för att hälsosituationen ska bli bättre. Vi ska bland annat besöka en förskola och en grundskola, som finansierats av fadderpengar.

Inga kommentarer: