Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

söndag 7 november 2010

På väg till Mexiko

Av: Maria Thomelius

På väg till Mexiko. Om ett par timmar lyfter flyget till Oaxaca, via Paris och Mexiko City. Många timmar på flyg igen. Men det ger tid för förberedelse. Förberedelse inför kommande veckas årsmöte i ChildFund Alliance. Under 5 dagar ska representanter från alla 12 organisationer i nätverket träffas och diskutera gemensamma utmaningar och frågeställningar. Även om vi sinsemellan är ganska olika, med skilda förutsättningar, har vi mycket gemensamt. Tillsammans strävar vi ju efter att hjälpa utsatta barn, deras familjer och närområde genom att arbeta för rätten till utbildning, hälsa och försörjning. Och genom samarbete och utbyte tror vi att vi kan utveckla vårt arbete och bli bättre på det vi gör.

Veckan som ligger framför mig kommer innehålla många långa möten. Men det kommer också att ges tillfälle att lämna möteslokalen och besöka familjerna och personalen vid de projekt som vi stödjer. Och min erfarenhet säger att den inspiration och motivation som de besöken ger är absolut nödvändig för ett lyckat årsmöte!

Inga kommentarer: