Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

tisdag 9 november 2010

Ett varmt välkomnande i ett annars kyligt Mexiko

Av: Annikki Schaeferdiek

Vi steg upp tidigt för en lång bussfärd genom ett svindlande landskap. Projektet vi besökte idag, Centro Social Ayuuk, ligger på över 2000m höjd. Det var kallare än vi väntat oss i Mexico, nästan som hemma, men när vi möttes av denna syn blev vi ju varma igen.

Enligt tradition bär man masker vid festliga tillfällen, och vi möttes med både sång och snygga kransar av blommor. Vi fick en presentation av fadderprojektet, och sedan fick vi vara med vid några olika workshops som barnen deltar i varje vecka. På bilden nedan håller några av barnen på att tillverka egna masker som de sen kan bära när det är fest.

I ett annat rum gjorde några barn egna radioprogram, några spelade datorspel och flera schackpartier pågick. Här nedan är Sandra som gör en liveintervju med Anne Goddard, Generalsekreterare för Childfund International USA. Sandra gjorde ett utmärkt jobb med Anne, som berömde Sandra för hennes naturliga sätt. Hon hade en trevlig framtoning och ett underbart charmigt leende, så jag önskar Sandra all framgång i den fortsatta karriären som radio eller TV-reporter.

Inga kommentarer: