Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

fredag 15 oktober 2010

På väg till Etiopien

Av: Maria Thomelius

Nu är vi snart på väg! Flyget till Addis Abeba lyfter på söndag kväll från Kastrup. Det är mitt allra första besök i Etiopien och jag ser verkligen fram emot det! Vi är tre som reser från Malmö, Kerstin, som är ekonomichef, Catherine, som är handläggare på fadderservice och så jag som är generalsekreterare.

Det kommer med all sannolikhet att bli en intensiv arbetsvecka. Vi ska bland annat besöka Aynage, ett område söder om Addis Abeba där Barnfonden driver ett utbildningsprojekt tillsammans med ChildFund Ethiopia, vår samarbetspartner i landet. Satsningen, som syftar till att ge barnen i området tillgång till skolor och en bättre utbildning, startade i våras och beräknas pågå i 3 år. Det är ett omfattande och spännande projekt som kommer att beröra många barn och påverka deras framtid! Vi ska också få besöka det skolbibliotek som Barnfonden finansierat i Buee. Det är tack vare Barnfondens faddrar som fler än 10 000 skolbarn, lärare och alla andra som bor i området nu har tillgång till böcker.

Många tankar snurrar så här innan avresa. Vad ska vi få se? Vilka historier kommer vi få höra? Vilka framsteg har gjorts? Vilka utmaningar ser man framöver?

På måndag morgon när vi landar börjar den verkliga resan! Vi återkommer med rapporter och förhoppningsvis (om internetuppkopplingen tillåter) med bilder.

Inga kommentarer: