Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

fredag 22 oktober 2010

Stöd till ensamstående kvinnor

Av: Kerstin Reimers

Idag har vi besökt ett projekt där ChildFund Ethiopia arbetar för att stödja de verkligen utsatta i samhället. Nämligen barn till föräldrar som dött i aids eller ensamstående kvinnor som själva försörjer sina barn.

Vi fick besöka en av dessa ensamstående kvinnor i hennes enkla hus långt ute på landsbygden. Vägen dit var knappt farbar eftersom årets regnperiod gjort den lilla vägen till något som mer liknar en flod som torkat ut.


Väl framme möter vi Tigist, en kvinna i 35-årsåldern, som sitter vid ett litet hus och stöter vete som hon fått genom fadderprojektet. Hon berättar att hon blev änka för 5 år sedan. Hon har två barn att försörja. Det yngsta har en hjärnskada och kan inte klara sig själv och har inte heller kunnat gå i skolan eftersom han inte kan ta till sig vad som sägs. Detta har varit ett stort problem för henne eftersom hon har svårt att arbeta när hon samtidigt måste ta hand om sin son. Tigist berättar att hon nu har fått stöd från fadderprojektet så att pojken kan gå i skolan. Hon har fått nytt tak till sitt hus, en madrass, en säng och diverse köksartiklar. Så livet är lite lättare nu. Men hon har fortfarande stora problem att få ihop pengar till mat. Det var en mycket gripande historia vi fick höra.

Behoven här är gigantiska men man ser ända att det finns hjälp att få. ChildFund Ethiopia arbetar intensivt för att förbättra situationen och finna alternativ för de mest utsatta så att de kan få en egen försörjning.

Hälsningar från Maria, Kerstin o Catherine

Inga kommentarer: