Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

fredag 22 oktober 2010

Fadderprojektet Merkato

Av: Catherine Larsson

Vi är tillbaka i ett soligt Addis som sjuder av liv och rörelse. Idag har vi besökt fadderprojektet Merkato, som ligger inne i staden. Familjerna i området är mycket fattiga och de har svårt att få pengarna att räcka till. Många barn lider av undernäring, husen är i dåligt skick och saknar rent vatten.

På projektkontoret träffade vi Zewdu som arbetar med utbildning och Tesfaye som arbetar med hälsa. De visade oss runt på kontoret och berättade om arbetet. Många familjer i området har egna små butiker och projektet arbetar bland annat med mikrolån, för att familjerna ska kunna utöka sin verksamhet och förbättra sin ekonomi.

I projektet arbetar man också med stöd till ungdomar, så att de ska kunna gå klart sin utbildning och hitta ett arbete. Vi träffade Dawit som läser i årskurs 10. Han får stöd av projektet till skolavgifter och skolmaterial. Dawit är duktig i skolan och han ska vidareutbilda sig inom bygg och konstruktion. Efter utbildningen har han goda möjligheter att hitta ett arbete.


Dawit (till höger) tillsammans med Teferi som är ungdomarnas kontaktperson.

Inga kommentarer: