Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

måndag 18 oktober 2010

Första dagen i Etiopien



Av: Maria Thomelius

Vi landade i Addis Abeba tidigt på morgonen och efter ett snabbt besök på kontoret för ChildFund Ethiopia så körde vi söderut. Vi lämnade ett myllrande Addis med trafikkaos, vägbyggen och betande getter i refugen och körde ut på landsbygden. Eftersom regnperioden precis slutat är landskapet grönt och frodigt. Som ständig kuliss under vår bilfärd hade vi de majestätiska bergen, mjuka och grönskande även de.


Innan vi nådde fram till Butajira, som är staden där vi ska övernatta, hann vi med ett besök i Buee där vi fick besöka det bibliotek som våra faddrar bidragit till. Det var en stolt bibliotekarie som visade runt bland böckerna och de (på sin fritid) flitigt studerande eleverna. Innan vi åkte vidare fick vi en snabblektion i naturvetenskap. Ett tiotal elever hade förberett varsitt experiment som de visade oss. Det var allt från seriekopplade glödlampor till vattenrening, vätskor som bubblade och propellrar som snurrade. Jag kan inte påstå att jag förstod allt, naturvetenskap har aldrig varit min starka sida. Men trots bristande naturkunskaper var det lätt att se och inspireras av elevernas ambition, vetgirighet och inte minst deras stolthet över att få förevisa sina nyvunna kunskaper.

Inga kommentarer: