Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

torsdag 5 augusti 2010

Snart bär det av mot Belo Horizonte och ChildFund Brazils huvudkontor

Av: Linnea Helfrich

Nu, nästan ett år efter att de första kontakterna inleddes, är vi äntligen på plats. Vi har befunnit oss i Rio de Janeiro i snart en månad och visst märks det att detta är ett av de länder där skillnaderna mellan fattiga och rika är som störst, inte minst på bebyggelsen. De flotta lägenheterna längs strandkvarteren står i skarp kontrast till de bostadsområden som tätt brer ut sig över de omkringliggande bergen, i folkmun ofta kända som favelas.

Om ett par dagar beger jag mig tillsammans med en vän och studiekamrat till ChildFund Brazils huvudkontor i Belo Horizonte, beläget ca 50 mil nordväst om Rio. Härifrån ska vi besöka Casinha da Cultura, ett av alla de sociala projekt ChildFund Brazil bedriver för att hjälpa de mest utsatta grupperna. Projektnamnet kan översättas till ”Kulturhuset” och fungerar som en sorts kulturell mötesplats för barn, ungdomar och deras familjer. Hit kan de till exempel komma för att träffa vänner och delta i en mängd olika aktiviteter som sång, dans och teater.

Under en dryg vecka kommer vi att befinna oss vid Casinha da Cultura i Betim, i utkanten av Belo Horizonte. Förutom att på plats få lära känna projektet och vad det innebär kommer vi att genomföra intervjuer med några av barnen om deras upplevelser av att delta.

Just att få lyssna till barnen egna ord, den målgrupp som ChildFund Brazil ytterst arbetar för att hjälpa, är det jag ser fram emot allra mest. Om mina upplevelser under vistelsen i Betim och hur vårt arbete fortskrider där kommer jag att berätta om här i några kommande inlägg.

Inga kommentarer: