Barnfondens blogg har bytt plats!


Bloggen har flyttat och finns numera på www.barnfonden.se/blogg

Här hittar du berättelser från resor gjorda mellan december 2008 och maj 2011, till fadderprojekt i bland annat Mali, Indien, Gambia och Mexiko.

Du kan läsa mer om Barnfondens arbete på vår hemsida www.barnfonden.se

lördag 25 juli 2009

På väg till Etiopien

Då är det snart dags för oss att ta tåget till Kastrup och sedan flyg vidare till Etiopien via Istanbul. Ulrika var i Etiopien i februari, men för Cathrine är det första besöket i landet.

Det kommer att bli en hel del möten på landskontoret i Addis Abeba där vi ska diskutera avtal för vårt nya samarbete och olika frågor kring programverksamheten. Men den mesta av tiden kommer vi att vara ute vid fadderprojektet Aynage. Där kommer vi att träffa projektpersonal och representanter för den lokala projektstyrelsen och ungdomsforumet för att prata om vilka insatser Barnfonden ska vara med och stötta i området.

Förutom magmedicin, myggmedel och annat som kan vara bra att ha med har vi packat ner senaste numret av vår faddertidning Pusselbiten som innehåller ett stort reportage från Etiopien. Det har vi tänkt dela ut till alla som är med på bild och som medverkar i artikeln. Översättning till engelska har vi inte hunnit med än, men resan tar kring tolv timmar så det blir nog tid till det också.

Vi hoppas kunna hålla er uppdaterade via Barnfondens blogg, men i Etiopien är internetuppkopplingar och eltillgången inte helt tillförlitlig, särskilt inte i den lilla staden Butajira där vi kommer att bo större delen av tiden. Bilder lär vara extra svårt att ladda upp så tills vidare får ni hålla till godo med några foton från Ulrikas förra besök. Längre bak i bloggen finns inlägg från den resan.



Inga kommentarer: